BRAVO!!! Složna braća zlatnu kuću grade, za povijest! 4 Olimpijade 4 medalje, ne može bolje, bravo

DRUGO ZLATO ZA HRVATSKU!!! U finalu dvojca bez kormilara na Olimpijskim igrama nevjerojatnom završnicom osvojili su zlatnu medalju i upisali se u povijest hrvatskog i svjetskog veslanja. 4 Olimpijade 4 medalje!!!

02.08.2024., Pariz, Francuska - Olimpijske igre 2024., finalna utrka u disciplini dvojac bez kormilara na kojoj nastupaju Martin i Valent Sinkovic. Braca Sinkovic osvojila su zlato Photo: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/ Pixell
2. 8. 2024

Sinkovići su krenuli rezervirano i nije izgledalo najbolje. Nakon prve četvrtine utrke bili su tek peti. Ni nakon polovine staze nije slutilo da će na kraju biti najsretniji, jer bili su treći, iza Britanaca i Rumunja.

Zatim je uslijedio još jedan pad i u posljednju četvrtinu ušli su kao četvrti! Prestigli su ih bili i Švicarci. Ono što je uslijedilo ne događa se svaki dan. Doslovno u posljednjim zaveslajima probili su se do najvišeg mjesta na postolju.

 
Završili su utrku s vremenom 6:23.66, sa 6:24.11 drugi su Britanci, dok su broncu s vremenom 6:24.76 osvojili Švicarci.

Sinkovići su tako prvi hrvatski olimpijci koji su osvajali medalje na četirima olimpijskim igrama.

4 medalje na 4 Olimpijade


Sinkoviću su osvajali medalje na trima prethodnim olimpijskim igrama. U Londonu 2012. osvojili su srebro u četvercu, četiri godine kasnije u Riju bili su zlatni u dvojcu na pariće, baš kao i zlato prije 2021. u Tokiju.

I u polufinalu su bili najbolji


Braća Sinković su na svojim četvrtim olimpijskim igrama do finala došlia kao najbrži u svojoj polufinalnoj skupini s vremenom 6:29.98. I pred koji dan pobijedili su Švicarci (6:32.18), a treći su bili Španjolci (6:36.30).

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.