Ispikali ih do krajnjeg bola pauci, grinje u kamp kućicama! Slovenci su nakon odmora u Hrvatskoj morali čak i na hitnu

VIDEO: Ljetovanje na Murteru završilo je prilično neočekivano za dio slovenskih turista. Umjesto bezbrižnog uživanja uz more, iz kampa su se vratili prekriveni ranama zbog kojih su čak morali ići na hitnu.

Turiste koji su boravili u unajmljenim prikolicama napali su nepoznati paraziti. Isprva su mislili da su ih ugrizli komarci, buhe, ose, hrastove štipavke, na kraju se uspostavilo kako je riječ o grinjama!!!

Ispikali ih do krajnjeg bola pauci, grinje u kamp kućicama! Slovenci su nakon odmora u Hrvatskoj morali čak i na hitnu X - avtocampi.ci
14. 8. 2024

Mrežom X kružila je poruka zabrinutih Slovenaca koji kampiraju na popularnom hrvatskom otoku Murteru. Što se dogodilo? Turiste koji su boravili u unajmljenim prikolicama napali su nepoznati paraziti. Isprva su mislili da su ih ugrizli komarci, hrastove štipavke ili grinje.

Čak su posumnjali da bi se moglo raditi o lišmanijazi, no pokazalo se da je pravi krivac mnogo češći, a ujedno i neugodni - grinja.

 
Grinje su uobičajeni stanovnici jastuka, pokrivača, tepiha i svih mjesta gdje je toplo, vlažno i ugodno. Tamo su našli svog domaćina i zadali mnogo problema. Neki slovenski turisti proveli su noć na hitnoj zbog jakog svrbeža i osipa.


 

“Riječ je o neugodnim paucima čiji se ugriz liječi simptomatski, odnosno lokalno, dok svrbež ne prestane”, objasnio je za Jutranji list dr. Zoran Barušić, zamjenik ravnatelja Klinike za infektivne bolesti. "Važno je da pacijenti ne češu mjesta ugriza jer to može dovesti do infekcije. Time se u organizam unose bakterije koje inače žive na koži, što može dovesti do sepse. U takvim slučajevima nužno je koristiti antibiotska mast za liječenje zaraženog mjesta „

Umjesto lijepih uspomena, slovenski turisti vratili su se sa svrbežom rana i neugodnim sjećanjem na ljeto koje bi vjerojatno najradije zaboravili.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.