I nije samo VW u teškoj banani, pogođeni svi - od Opela do Mercedesa, a najave za 2025. su poražavajuće

Teške posljedice kidanja veza s Rusijom, e-mobilnosti, vazalnog odnosa spram USA... Njemačka automobilska industrija nastavlja sa strmoglavim padom. Ovo su najnovije brojke... Prognoze za sljedeću godinu su katastrofalne

I nije samo VW u teškoj banani, pogođeni svi - od Opela do Mercedesa, a najave za 2025. su poražavajuće BMW
5. 9. 2024

Stanje u njemačkoj automobilskoj industriji ponovno se pogoršalo u kolovozu. Indikator kojim minhenski institut za ekonomska istraživanja Ifo mjeri sentiment u industriji pao je s -18,5 na -24,7 bodova u odnosu na srpanj, prema sezonski prilagođenim podacima. "Raspoloženje u automobilskoj industriji pada", napisao je institut.

Pokazatelj trenutačnih uvjeta smanjen je s -6,9 na -7,2 boda, a pokazatelj očekivanja za idućih šest mjeseci s -29,5 na -40,5 bodova, objavio je danas IF "Tvrtke u njemačkoj automobilskoj industriji trpe zbog nedostatka novih narudžbi, posebno iz inozemstva, to se sada odražava i na kadrovsko planiranje", napisali su.

 
Analitičari strahuju da se stanje neće popraviti još nekoliko mjeseci. Zbog brojnih međunarodnih dobavljača, problemi njemačke automobilske industrije brzo postaju poznati iu širem međunarodnom gospodarstvu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.