Risovi u Kočevju i Gorskom kotaru! Nevjerojatno što je izašlo iz hrvatskih i slovenskih šuma: Prizor je rijedak i za šumare (VIDEO)

Prekrasna snimka ne tako plašljivih autohtonih hrvatskih i slovenskih šumskih grabežljivaca - risova, koji se smatraju ugroženom vrstom.

Risovi u Kočevju i Gorskom kotaru! Nevjerojatno što je izašlo iz hrvatskih i slovenskih šuma: Prizor je rijedak i za šumare (VIDEO) Facebook/Slovenski državni gozdovi
19. 4. 2024

Prekrasna snimka ne tako plašljivih autohtonih slovenskih šumskih grabežljivaca, koji se smatraju ugroženom vrstom.

"Ovo što vam danas predstavljamo rijetkost je i za šumare!" snimile su Slovenske državne šume i dodatno opisale što se točno dogodilo: "Dok je u utorak čekao kamion, naš dispečer David Šircelj doživio je nevjerojatan prizor; iza zavoja dolazi prvi ris, a ubrzo za njim još jedan mlađi, na ovo je još jedno štene."

Lokacija nije objavljena radi zaštite životinja

Dodaju kako risovi nisu bili nimalo plašljivi, jer su lagano šetali i zabavljali se na obližnjim balvanima. – Povukli su se tek kad je David izašao iz auta, i to ne baš u panici. Ujedno su objasnili da mjesto održavanja susreta neće objaviti zbog sigurnosti ovih zaštićenih životinja te pozvali korisnike da pogledaju video. “Nećete požaliti”, tvrdili su.

I doista. U ovom jednominutnom isječku možemo dobro vidjeti trio samouvjerenih risova vrlo blizu. "Predivan video. U redu je ne reći lokaciju. Imat će mira", napisao je jedan korisnik, a snimku je komentiralo više od 340 drugih. Video je već lajkalo više od 6.000 korisnika i ima više od 126.000 pregleda.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.