Ovo je definitivno najbolji način rezanja rajčice: otkrivamo što učiniti da se ne raspadne

(VIDEO) Sasvim sigurno krivo režete rajčice. Raspadaju li vam se rajčice uvijek kad ih režete? Otkrijte jednostavan trik za rezanje savršenih kriški od sada - bez nereda!
 

Ovo je definitivno najbolji način rezanja rajčice: otkrivamo što učiniti da se ne raspadne Nikki from Pixabay
6. 9. 2024

Rezanje rajčica može biti neugodno jer često pucaju ili gnječe, što otežava stvaranje lijepih, ujednačenih kriški. Zahvaljujući kuharu koji je otkrio trik na TikToku, rezanje rajčica nikad neće biti lakše.
 

Kako pravuilno narezati paradajz

Sve što vam treba je oštar nož. Tupi noževi pritišću tanku kožu rajčice, pucajući je prije nego što nož uopće uspije prorezati meso.

Oštrim nožem (najbolje nožem s oštrim zubima) možete lakše i preciznije rezati, a da rajčica prvo ne pukne i izvadite mali zeleni dio gdje je bila peteljka.

 Nakon toga vaše će rezanje rajčica postati mnogo čistije i brže. Zatim okrenite rajčice na ravnu stranu prije nego ih počnete rezati. Ključno je izbjegavati prejaki pritisak jer to može zgnječiti plod i uzrokovati ispadanje sjemenki.

@poppycooks Reply to @visionarycris Just touched down in tomato town... where next? 🍅🔪 #learnontiktok #knifeskills #masterclass #lifehack #tomato ♬ Up Beat (Married Life) - Kenyi

Savjetuje korištenje preciznih reznih pokreta. To će vam omogućiti da dobijete savršeno izrezane male kriške. Kao što možete vidjeti u videu, nema nereda niti je sjemenka pobjegla iz sredine. Ovo je definitivno najbolji način rezanja rajčice.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.