Dolijao vlasnik Telegrama! Francuska policija uhitila je suosnivača popularne društvene mreže

Šef Telegrama Pavel Durov uhićen u francuskoj zračnoj luci Le Bourget , gdje uglavnom slijeću bogataši i tajkuni privatnim skupim zrakoplovima!

Prema TF1/LCI milijarder je uhićen dok je izlazio iz svog privatnog zrakoplova nedugo nakon dolaska u Pariz.

Navodno je počinio zločine povezane sa svojom aplikacijom za razmjenu poruka.

Dolijao vlasnik Telegrama! Francuska policija uhitila je suosnivača popularne društvene mreže Victoria from Pixabay
25. 8. 2024

Francuska policija uhitila je suosnivača i izvršnog direktora Telegrama Pavela Durova u zračnoj luci blizu Pariza zbog navodnih zločina povezanih s njegovom aplikacijom za razmjenu poruka Telegram. 

Durov, 39, uhićen je u subotu u zračnoj luci Le Bourget sjeverno od glavnog grada Francuske nakon što je stigao iz Bakua u Azerbajdžanu. Očekuje se da će se danas pojaviti na sudu.

Očekuje se da će se izvršni direktor Telegrama Pavel Durov pojaviti pred sudom u nedjelju nakon što ga je francuska policija uhitila u zračnoj luci blizu Pariza zbog navodnih prekršaja povezanih s njegovom popularnom aplikacijom za razmjenu poruka, rekli su izvori za AFP.

Francusko-ruski milijarder (39) priveden je u subotu navečer u zračnoj luci Le Bourget sjeverno od francuske prijestolnice, rekao je jedan od izvora koji je želio ostati anoniman. Durov je stigao iz Bakua u Azerbajdžanu, rekao je drugi izvor blizak slučaju.

Francuski OFMIN, ured zadužen za sprječavanje nasilja nad maloljetnicima, izdao je nalog za uhićenje Durova u preliminarnoj istrazi o navodnim prijestupima uključujući prijevaru, trgovinu drogom, internetsko nasilje, organizirani kriminal i promicanje terorizma, rekao je jedan od izvora.

Durov je optužen da nije poduzeo radnje za suzbijanje kriminalne upotrebe svoje platforme. "Dosta je nekažnjivosti Telegrama", rekao je jedan od istražitelja, dodajući da su iznenađeni kako je Durov došao u Pariz znajući da je tražen čovjek.

Aplikacija za šifrirane poruke, sa sjedištem u Dubaiju, pozicionirala se kao alternativa platformama u vlasništvu SAD-a, koje su kritizirane zbog komercijalnog iskorištavanja osobnih podataka korisnika. Telegram se obvezao da nikada neće otkriti nikakve informacije o svojim korisnicima.
 


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.