Zavirite u kolekciju oldtimera milijardera koji posjeduje čak 442 automobila

"American Muscle Car Museum"! Zbirka nije dostupna javnosti, što ove fotografije čini još vrijednijima. To je jedna od najvećih zbirki na svijetu, ali nije otvorena za javnost.

Zbirka uključuje i originalni Ford GT iz 1966. koji je nekoć vozio legendarni Ken Miles. Osim toga, tu je i Ford Mustang GT iz 2022., kao i serija prerađenih Chevrolet Camaro i Nova koje je dizajnirao Donald “Don” Yenko

Zavirite u kolekciju oldtimera milijardera koji posjeduje čak 442 automobila You Tube
25. 6. 2024

Ako ste mislili da su sportske i filmske zvijezde s nekoliko desetaka automobila u kolekciji u samom vrhu kolekcionarstva, iskreno ste se prevarili. Milijarder s Floride u svojoj privatnoj kolekciji ima čak 422 luksuzna vozila, od bezvremenskih klasika iz pedesetih godina prošlog stoljeća do modernih hiperautomobila.

To je jedna od najvećih zbirki na svijetu, ali nije otvorena za javnost. Štoviše, iako je toliko velika da je pretvorena u pravi muzej, zbirka nije otvorena za javnost. Ponosni vlasnik voli ga 'iskoristiti' za prikupljanje sredstava, automobile i edukativne događaje. Ali to nije sve. Zbirka je toliko velika da je smještena u zgradi čija je ukupna površina čak 123.000 m2. Vlasnik spomenute zbirke je poduzetnik, predsjednik i vlasnik tvrtke Pet Flavros. Navedena tvrtka je lider u području razvoja i proizvodnje aroma baza za veterinarske lijekove i suplemente. Glavni cilj tvrtke je poboljšati okus veterinarskih lijekova, što olakšava doziranje kućnim ljubimcima.

"American Muscle Car Museum"

Zbirka nazvana "American Muscle Car Museum" zanimljiva je ne samo svojim opsegom, već i sadržajem. Iako se zove Muscle Car, u njega stane više od 50 Porschea, uključujući devet traktora.

Zbirka uključuje i originalni Ford GT iz 1966. koji je nekoć vozio legendarni Ken Miles. Osim toga, tu je i Ford Mustang GT iz 2022., kao i serija prerađenih Chevrolet Camaro i Nova koje je dizajnirao Donald “Don” Yenko. Doprinos potonjeg dizajnu Camarosa neki uspoređuju s pričom o Carrollu Shelbyju i Ford Mustangovima. Međutim, mnogi su automobili rjeđi od Shelbyjevih Mustanga. Skupljanje automobila nije ograničeno na luksuzna vozila. Osim automobila, tu su i starinski bicikli, svjetleće reklame vezane uz automobilizam, starinske benzinske postaje, džuboksovi, motocikli i druge neobične stvari. Osim toga, u zbirci se nalazi i antikni aparat za Coca-Colu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.