Četveročlana obitelj zapela na 1600 metara: U panici zvali pomoć, evo što se dogodilo

Izbrali su neprimjeran put i zapeli...

Majka, otac i dva sina od devet i dvanaest godina završili su potpuno mokri i umorni zaglavljeni na visini od 1600 metara kod izvora Soče. U panici su pozvali pomoć, a nakon šest sati izvukli su ih gorski spašavatelji iz Bova.

Četveročlana obitelj zapela na 1600 metara: U panici zvali pomoć, evo što se dogodilo Bobo
11. 9. 2024

Pred koji dan četveročlana njemačka obitelj otišla je na izlet do izvora rijeke Soče. Isprva je sve išlo po planu, no onda su zapali u nevolje. Izabrali su neprimjerenu stazu kojom hodaju samo lovci. Osim toga, bili su potpuno neadekvatno opremljeni, sa sobom nisu imali niti jednu vjetrovku. Obitelj je na putu zatekla kiša, no onda se počelo smrkavati, javlja Večer.

Majka, otac i dva sina od devet i dvanaest godina završili su potpuno mokri i umorni zaglavljeni na visini od 1600 metara. U panici su pozvali pomoć, a nakon šest sati izvukli su ih gorski spašavatelji iz Bova.
 

Sretan kraj

"S obzirom na njihovo stanje i vremensku prognozu, nismo imali drugog izbora nego da ih odemo potražiti. Tata je nazvao, rekao sam mu da nađe sklonište od kiše i da pričeka nekoliko sati da dođemo po njih“, rekao je Jure Črnič, voditelj bovških gorskih spašavatelja.

Kad su gorski spašavatelji došli do obitelji, prvo su ih umotali u tople ogrtače, a zatim s njima krenuli prema dolini. Posljednji dio puta gorski spašavatelji morali su devetogodišnjaka nositi na leđima. Na kraju je obitelj bila zaista zahvalna. Nisu nam mogli prestati zahvaljivati, dodao je Črnič. Odvezli su se do kampa u Trenti, gdje su se odmorili i ugrijali.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.