Aleksandar Vučić "priveo" Severinu koja je zadržana na srpskoj granici, spriječen joj je ulazak u Srbiju i ispitivana je kao da je špijunka, svojevrsna Mata Hari

SEVERINA, opća opasnost za Srbiju!!! Pitali je srpski policajci za Jasenovac, za Tuđmana, rudnik litija... Povod za bizaran incident bila je njezina kritika samovolje Aleksandra Vučića.

Severinine oštre kritike samovolje predsjednika Srbije ili njezina podrška tamošnjim prosvjedima, najvjerojatniji su razlozi maltretiranja na granici.

Aleksandar Vučić "priveo" Severinu koja je zadržana na srpskoj granici, spriječen joj je ulazak u Srbiju i ispitivana je kao da je špijunka, svojevrsna Mata Hari Žiga Živulovič jr./BOBO
26. 8. 2024

Severinu Vučković privela je policija u nedjelju navečer na srpskoj granici. Razlog pritvaranja su njezine kontroverzne izjave u medijima. Nakon razgovora s nadležnim tijelima dopušten joj je ulazak u Srbiju, ali je odbila ući u tu državu te se u znak protesta vratila u Hrvatsku, piše Jutarnji list.

Na granici je zadržana nekoliko sati

Pita se što bi točno mogao biti razlog zadržavanja na granici. Smatraju da bi za to mogle biti krive Severinine oštre kritike samovolje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ili njezina podrška tamošnjim prosvjedima. Kako pišu u spomenutim medijima, čini se da je to realnost Vučićeve Srbije u kojoj se gazi sloboda govora, a čak se i jedna od najprepoznatljivijih regionalnih glazbenih zvijezda zloupotrebljava.

Iako je trebala nastupiti u 23 sata, srpske vlasti zadržale su je do 23.25. Tada je tražila da joj se vrate dokumenti i da joj se dopusti povratak u Hrvatsku, navodno su joj postavljana prilično neobična pitanja, što je izazvalo proteste. Zatim su joj potpuno pretražili auto. Spominjao se i koncentracijski logor Jasenovac te prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a upitana je i za njezinu objavu na društvenim mrežama u kojoj je uz fotografiju masovnih prosvjeda protiv rudnika litija napisala da voli "Srbiju kao ovo”, prenosi Jutarnji list.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.