Nije istina, ali: taksist je na zaista bizaran način oštetio mušteriju, i...

Mušterija zaboravila telefon u taksiju, nećete vjerovati kakav je sljedeći scenarij taksist smislio...

Nije istina, ali: taksist je na zaista bizaran način oštetio mušteriju, i... Pedro ml from Pixabay
19. 9. 2024

Taksist se našao u nemilosti zbog prilično bizarne situacije. Dogodilo se to kod naših južnih susjeda, u glavnom gradu Zagrebu, a jedna od njegovih klijentica, kako stoji u optužnici, zaboravila je mobitel u taksiju.

No, umjesto da je obavijesti o pronalasku, taksist je odlučio iskoristiti zaboravnost mušterije na vrlo lukav način. Uz pomoć aplikacije na mobitelu kupca, koji je očito bio otključan, naručio je dvije duže vožnje i tako oštetio kupca za gotovo dvjestotinjak eura, javlja Zagreb.info.

Prijeti mu kazna od 6 mjeseci zatvora

Kako se ovo moglo dogoditi? U optužnici stoji i da je taksist radio za tvrtku koja je ugovorni partner Bolta (tvrtke koja posluje vrlo slično Uberu, op. a.), pa je prihvaćao vožnje u Boltovoj aplikaciji.

Kada je kupicu dovezao na željenu adresu i shvatio da joj je telefon ostao u vozilu, iskoristio je činjenicu da aplikacija Bolt pohranjuje podatke o plaćanju. Kada je naručio prvu dužu vožnju, plaćanje je izvršeno automatski.

Nakon što je prvi put uspio, ponovio je to, a oštećeni je tek sutradan shvatio da mu je mobitel ostao u taksiju, a na e-mail su mu stizale potvrde o vožnjama koje nije naručio. Odmah je kontaktirao Bolta kako bi saznao što se događa, a potom je pregledom vožnji brzo identificirao vozača koji ga je koštao 185,26 eura.

Taksist je priznao prijevaru i rekao da je odmah nakon naručenih vožnji sam kontaktirao Bolta i rekao im što je napravio, no govori li istinu, pokazat će sud. Tužiteljstvo za mladog taksista traži šest mjeseci uvjetne kazne uz rok kušnje od dvije godine, piše Zagreb.info.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.