Evo iPhonea 16 – sve što trebate znati o Appleovoj novoj liniji mobilnih telefona

Apple je objavio cijene. iPhonea 16 stoji 799 dolara, iPhone 16 Plus 899 dolara, iPhone 16 Pro 999 dolara, a iPhone 16 Pro Max 1199 dolara.

Kao što se i očekivalo, Apple je premijerno predstavio novu seriju iPhonea koji uključuju dosta impresivnih inovacija. iPhone 16 ima 17% veći kapacitet sistemske memorije, nešto je veći, 4K, mikro kamera, nova boja...


 

Evo iPhonea 16 – sve što trebate znati o Appleovoj novoj liniji mobilnih telefona iphone / promo
10. 9. 2024

Potvrđeno je da je iPhone 16 prvi Appleov telefon s generativnom umjetnom inteligencijom, koji omogućuje stvaranje tekstualnih tekstova i slika putem glasovnih ili tekstualnih naredbi (kao što smo navikli s postojećim alatima s umjetnom inteligencijom). 20. rujna, a Apple je već počeo prikupljati prednarudžbe.

Točan datum dolaska telefona u Hrvatsku još nije poznat.

iPhone 16 novosti

Brže "srce" – iPhone 16 ima 17% veći kapacitet sistemske memorije kako bi umjetna inteligencija (Apple Intelligence) mogla raditi brzo i učinkovito. Novi procesor je 40 % brži od prethodne verzije - keramičko staklo je 50% jače od prethodne verzije.

Nove boje - standardne verzije iPhonea 16 i iPhonea 16 Plus bit će dostupne u sljedećim bojama. bijela, crna, plavozelena (teal), ultramarin (tamnoplava) i roza. 

Poboljšana Siri – Siri sada može pretraživati ​​tekstualne poruke i izvršavati složenije naredbe. Primjerice, možete zamoliti Siri da Johnu pošalje fotografije s piknika, a Siri će znati kako to učiniti – pomoću dodatne tipke na kameri moći ćete aktivirati tzv vizualna inteligencija. Primjerice, na konferenciji su rekli da će to funkcionirati tako što će se, primjerice, usmjeriti kamera iPhonea 16 prema restoranu, aktivirati vizualna inteligencija, a recenzije za taj restoran, jelovnik i mogućnost rezervacije stola bit će prikazan na ekranu. Uz vizualnu inteligenciju također ćete moći identificirati pasmine pasa, znamenitosti, automobile ili dodati stvari izravno u svoj kalendar.
 

iPhone 16 Pro i Pro Max

Nešto veći od prethodnih modela – iPhone Pro linija je nešto (0,2 inča) veća od prethodne varijante, a to će korisnik osjetiti posebno na ekranu koji je najveći ikada, jer je granična linija između kraja ekrana i kućište je najtanje u povijesti iPhone telefona.

4K video – iPhone Pro linija omogućuje snimanje videa u 4K rezoluciji sa 120 sličica u sekundi. Tehnologija snimanja zvuka također je poboljšana, sada uključuje napredniji surround zvuk i bolju izolaciju okolne buke. 

Nova boja -  Kao što smo već otkrili, ovoga puta četvrta boja Pro modela bit će t.i. 'desert titanium' – boja brončanog pijeska. Ostale tri ostaju u već poznatim nijansama: bijeli titan, sivo-crni titan i prirodni titan

Cijene Apple je objavio njihove službene cijene koje će se naravno mijenjati ovisno o tržištu. Cijena iPhonea 16 bit će 799 dolara, iPhone 16 Plus 899 dolara, iPhone 16 Pro 999 dolara, a iPhone 16 Pro Max 1199 dolara.


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.