Odzvonilo električnim romobilima u Europi!!! Zabranjeni u mnogim gradovima (evo zašto)

Iako su užasno opasni električni romobili sve su popularnije prijevozno sredstvo u gradskoj gužvi, što je otvorilo priliku i davateljima usluga najma ovih vozila. Ali u nekim su gradovima odlučili zabraniti ovu uslugu.

Odzvonilo električnim romobilima u Europi!!!  Zabranjeni u mnogim gradovima (evo zašto) Mircea / Pixabay
18. 9. 2024

Među gradovima koji su usvojili ovu mjeru je i Madrid koji će od listopada zabraniti iznajmljivanje električnih romobila. Tri iznajmljivača električnih romobila nisu zadovoljila uvjete u pogledu sigurnosti pješaka. Posebno su ugrožene starije osobe, rekao je gradonačelnik španjolske prijestolnice José Luis Martínez-Almeida. Od listopada će se oduzeti dozvola za rad tvrtkama Lime, Dott i Tier Mobility. Nove dozvole ne namjeravaju izdavati. "Sigurnost građana Madrida naš je prioritet", uvjeravao je gradonačelnik.

Tri spomenute tvrtke sada moraju ukloniti sve električne romobile iz grada. Između ostalog, dvije tvrtke dobile su kritike jer ne koriste tehnologiju za kontrolu gdje se električni romobili mogu voziti ili parkirati, a nisu imali ni odgovarajuće osiguranje od nezgode. 

Madrid je tek posljednji od velikih gradova koji je zabranio korištenje električnih romobila. Prethodno je to učinilo nekoliko europskih gradova, uključujući Pariz, a s istim se problemima suočava i Melbourne u Australiji, što ukazuje na činjenicu da je upitna sigurnost korištenja električnih romobila univerzalni svjetski problem te će zahtijevati globalni pristup rješavanju stanje i oblikovanje budućih smjernica.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.